Verzenden


Momenteel zijn binnen het Verenigd Koninkrijk en vele andere landen, voer uw adres bij de kassa voor de verzendkosten.
Alle belastingen of heffingen kosten die gemaakt worden om naar het buitenland te verzenden zijn de verantwoordelijkheid van ons en deze kosten zullen worden teruggevorderd van nl-sneaker.com.
Alle punten zullen door TNT, DHL of UPS worden afgeleverd. Een handtekening moet worden verstrekt voor levering. Gelieve u ervoor zorgen of iemand anders is op het adres dat in de loop van de dag om te tekenen voor het pakket, of de post afgeleverd bij een plaats, zoals een zakelijk adres, waar je zal zijn. Helaas hebben we niet verzenden naar postbussen.
TNT, DHL of UPS zal een "Sorry We hebben je gemist" kaart vertrekken bij u op locatie. Zorg ervoor dat u deze kaart houden.
U kunt dan bellen of inloggen op de TNT, DHL of UPS website om te adviseren wat u gedaan wilt met het pakket. U kunt een nieuwe levertijd te regelen, levering aan een nieuw adres etc om ervoor te zorgen dat u nog steeds uw schoenen zo snel mogelijk, zonder te hoeven uit te gaan en te vertellen over uzelf om ze te verzamelen.
Raden wij sturen om uw werkadres als je die hebt, is er waarschijnlijk iemand die er tijdens de dag, en u kunt uw nieuwe schoenen laten zien aan al uw collega's.
Ongeveer 75% van onze bestellingen kunt gaan de volgende dag maar wat meer beperkte product kan nodig zijn om te komen met een van onze in Londen gevestigde winkels, kan deze verzending vertragen door maximaal 3 dagen, echter, streven wij ernaar om uw goederen naar u binnen 10 werkdagen. Als uw bestelling niet binnen de gestelde termijn is aangekomen, Contact .

Tracking Zendingen

Nadat uw pakket wordt verzonden, zal je een verzendbevestiging e-mail met inbegrip van de tracking nummer van uw bestelling en ook met de tracking website te ontvangen. U kunt uw bestelling via de Order tracking websites met behulp van uw tracking-nummer.

 

4.8 stars -2839 reviews